KYLÄAVUSTAJA  ON TAAS KÄYTETTÄVISSÄ

 

 

 

Onko pihasi haravoimatta, onko talven polttopuut pilkkomatta, matotkin pitäisi puistella. Ei hätää, soita Pepelle.

 

Fiskarsin Kyläseuran uusi kyläavustaja Pertti (Pepe) Kalliomäli on aloittanut työt. Pepe on jo aika monelle tuttu moniosaaja. Pepehän oli meillä Kyläavustajana 2019.

 

Kyläavustaja tekee kaikenlaisia jokamiestason töitä, joilla voidaan tukea kyläläisten arkielämää. Tällaisia ovat muun muassa talonpito, kuten pihatyöt (haravointi, lumityöt jne), pienet kunnostustyöt (rakennus-/remonttiapu, Ikean kaappien kasaaminen, ikkunoiden tiivistäminen jne.), asiointi (unohtuiko hiiva, pitäisikö paperit viedä kelaan jne., siivoaminen (pitäisikö ikkunat pestä, eikö selkä kestä konttaamista lattianpesussa, pitäisikö jääkaappi siirtää taustan siivoamiseksi jne.), puiden pilkkominen tai pinoaminen liiteriin

 

Kyläavustaja ei saa tehdä luvanvaraisia töitä, kuten tuli-, sähkö- ja putkityöt. Työ ei myöskään saa kilpailla yksityisen yritystoiminnan kanssa. Kyläavustaja itse päättää onko työ hänelle sopivaa.

 

Kyläavustaja pyrkii suorittamaan työt arkisin klo 9 - 14 välillä.

 

HINTA: 10 € / alkava tunti + kilometrikorvaus 0,44 € / km.

Kyläavustajalla on myös köytössä peräkärry. Sen käytöstä veloitetaan 20 €/kerta ja kilometrikorvaukseen lisätään 0,07 €/km.

 

Myös Fiskarsissa toimivat yritykset voivat käyttää kyläavustajan palveluksia lyhytkestoisiin töihin.

 

LASKUTUS: kyläavustaja kirjoittaa laskun/kuitin, jolla asiakas maksaa tehdyn työn ja kilometrikorvaukset Kyläseuran tilille. Kuitti kannattaa säästää. Työn osuus voidaan käyttää kotitalousvähennyksenä.

 

TILAUKSET JA KYSELYT:

Pepe Kalliomäki, kyläavustaja, puh. 044 551 0470 (arkisin klo 8.00 – 16.00)

 

Pepen työnjohtajana toimii Hanna Räisänen, Kyläseuran toiminnanjohtaja, 040 708 0816.